Eladó mobiltelefon Magyarország-ra szűrve!: Összesen 4 alkategória van az eladó mobiltelefonok között!

Képek forrása: pixabay.com

Mobiltelefonok hosszú leírása

A kategóriákat nem a mobiltelefon típusa alapján hoztuk létre, hanem az operációs rendszerük alapján. Azért mert operációs rendszerből nem sok létezik ami Magyarországon kapható és először úgy is ezt kell eldönteni vásárlás előtt.

Android apróhirdetések:
A világon az emberek minimum 87%-nak van ilyen telefonja és mondatijuk (Forrás: ITB), hogy a legjobb megoldás ha átlagos telefon szeretnél. Azért átlagos mert minden 2. embernek ilyen operációs rendszerrel rendelkező telefonja van, általánosságban. Az Androidot a Google készíti és 2008-ban adták ki az első androidos telefont. A csúcskategóriás mobiltelefonok többsége is andorid-ot futtat. Az andorid oprendszert futtató használt mobil piaca óriási Magyarországon. Ugyanis mi szeretjük a telefonunkat cserélgetni de nem az operációs rendszer miatt hanem főleg a kamera és a telefon teljesítménye miatt. Azért mert az operációs rendszer jelen esetben mindig ugyan az: android. A mobiltelefon gyártók azért beleszólnak ebbe mert minden gyártó kicsit átalakítja a maga képére az operációs rendszert. Alapjaiban ugyan az, a kinézet és az animációk illetve az elrendezések szoktak változni.
IOS apróhirdetések:
Nincs olyan ember aki mobiltelefont keres magának és ne ismerné az iPhone-t-. 2 féle ember létezik: az aki sosem vette mást és az aki csak mást venne csak ezt nem. Nagyon megosztja az embereket főleg Magyarországon. Teljesen más oprendszer mint az android és nagyon sok a fizetős applikáció hozzá. Míg az android esetében az ingyenes applikációk a jellemzőek. A legnagyobb előnye az IOS-nek a titkosítása, ha ilyen oprendszerü telefonunk van, akkor az adataink, beszélgetéseink stb minden a legnagyobb biztonságban van.
Windows apróhirdetések:
A Microsoft a nagy operációs rendszer fejlesztő (Windows) is csatlakozott már nagyon régen a mobil operációs rendszereket fejlesztő cégek közé. 2000-ben jelent meg az első telefon ami ilyen oprendszerrel ment. 2019 év végén adta ki az utolsó frissítését (Windows 10 Mobile) és nem is tervez újabbakat kiadni. A Microsoft a windows operációs rendszerrel nagyon betalált mert erről a trónról még senki sem tudta letaszítani. Azonban a internetes kereső, internetes böngésző és a mobil operációs rendszer terén labdába sem tudnak rúgni. Így aki windows operációs rendszerrel futtatott telefont akar venni, az gondolja végig alaposan, hogy meddig és mire szeretné akarja használni.
Egyéb mobil apróhirdetések:
Létezik még számos mobil operációs rendszer pl: Blackberry, Sailfish, Symbian stb.. Azonban ezek Magyarországon elég ritkák de kaphatók. Hátrányuk, hogy nem nagyon ismerik az emberek és nincs is nagy reklámja. A kezeléséhez nem sok oktató anyag található de ha valaki nagyon egyedi telefont szeretne akkor itt kell nézelődni.